Versieren van het Koningshuis

Versieren van het koningshuis

De avond van het koningschieten verzamelen alle gildebroeders zich bij het huis van de nieuwe koning. Daar gaan zijn samen versiering aanbrengen, en houden zij een oogje in het zeil. De verse koning mag immers vanaf nu niet meer buiten komen.

Gezellig afsluiten

'S avonds na het versieren sluiten we de avond gezellig samen af met een hapje en een drankje. `Gesponsord` door onze nieuwe koning. 

De volgende ochtend.

De gildebroeders en zusters verzamelen zich voor de mis. 

Na de mis stellen we ons op met paard en wagen, en trekken we met luid getrom door het dorp heen om onze nieuwe koning op te halen.

Eenmaal bij de nieuwe koning gearriveerd klopt de oud-koning samen met de hoofdman aan. Hopelijk is de koning wakker, want we willen hem nu toch graag aan het dorp tonen.

 

 

Gelukkig, hij is er!

Tijd om onze koning gereed te maken.

De oud-koning hangt nu bij de nieuwe koning het zilvervest om.

HOEZEE, HOEZEE, HOEZEE!

Hulde aan de koning. Samen poseren koning en koningin nog even voor de foto. De brede grijs was geen instructie, maar een resultaat van hoe trots Louis is op zijn koningschap.

Om onze nieuwe koning te huldigen brengt Nick een vendelgroet.

 

 

Koning en koningin nemen plaats op de koets.

Alle gildebroeders en -zusters stellen op, en we maken een lange ronde door het dorp. We zijn trots met onze nieuwe koning en dit laten we graag zien.

Na een flinke ronde door het dorp stoppen we bij café De Brouwer.
Hier genieten we even van en lekkere kop koffie met een flink stuk gebak.

Na de koffie met gebak lopen we door naar het gildepaviljoen. Hier sluiten we samen met de gildebroeders en gildezusters de dag af door samen te lunchen en na te praten over de 2 heerlijke dagen.